"Triolin järisyttävä nousu ainejärjestöjen eliittiin"

Trioli ry on yksi Suomen neljästä musiikkitieteen ainejärjestöistä, ja sen toiminnan juuret ovat peräisin jo 1970-luvulta Jyväskylän yliopistolla. Ainejärjestö Trioli ry on kuitenkin rekisteröity toimintaan vasta vuonna 1997. Perustamisen myötä luotiin yhdistyksen säännöt sekä logo.  Musiikkitiede kuului 2016 vuoden loppuun saakka humanistisen tiedekunnan musiikin laitokseen, jonka jälkeen se siirtyi osaksi humanistis-yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan Musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitosta.Musiikkitieteilijöiden koti ja jaettu ainejärjestötila sijaitsee Seminaarinmäen kampuksella Musica-rakennuksessa.

Trioli ry:n hallitus on koostunut parin vuosikymmenen ajan pääsääntöisesti noin 7-10 jäsenestä, jotka ovat pitäneet huolen opiskelijoidensa eduista. Ainejärjestön toimintahistoriaan on kuulunut pitkään ja vahvasti minifestivaalin järjestäminen. Nykyisin nimellä MusicaRock tunnetun festivaalin tarkoituksena on ollut antaa jalustaa aloitteleville ja lupaaville muusikonaluille.

Trioli ry:n logo on uudistettu ainakin kaksi kertaa vuosikymmenten aikana. Vanha logo on yhä nähtävissä triolilaisten haalareita koristavissa "Mikko-merkeissä", kun taas nykylogossa koreilee tuttu tupletti. Trioli ry:n ensimmäiset nettisivut avattiin vuosina 2006-2008, ja vuosina 2016-2018 Trioli ry teki edistyksellisiä askeleita sosiaalisen median puolella perustaen mm. Instagram-tilin. Kaudella 2023 nettisivut uusittiin nykyiseen muotoonsa. Trioli ry on ollut ahkerasti mukana vaikuttamassa opiskelijoidensa opintojen etenemiseen, esimerkiksi edustamalla opiskelijoita opetuksen kehittämisryhmässä.

Vuosien 2020-2022 koronapandemia toi mukanaan valtavia haasteita Triolin toiminnassa, ja ainejärjestö onkin tämän jälkeen tietoisesti pyrkinyt levittämään yhteistyötä niin Jyväskylän yliopiston alueella kuin koko Suomessa. Tämä on näkynyt aktiivisena ja läheisenä yhteistyönä mm. musiikkikasvattajien ainejärjestö Pedaali ry:n kanssa.

Vuodesta 2022 lähtien Trioli on toteuttanut yhdessä Pedaalin kanssa laitoksen Musicasting-podcastia. Ennen 2010-lukua Musiikin laitoksella oli myös oma lehti nimeltään Korvanero, jota kirjoittivat pääsääntöisesti musiikkitieteen hallituksen ulkopuoliset opiskelijat. Syksyllä 2023 musiikkitieteellä aloittaa englanninkielinen Music and Science-maisteriohjelma, jonka tuo Musicalle myös kansainvälisiä tutkinto-opiskelijoita.

Vuosikymmenten aikana Trioli ry:n toiminta on saanut yhä moninaisempia muotoja yhteistyön, tapahtumien ja opiskelijapolitiikan osalta. Yhdistykselle on ensisijaisen tärkeää luoda opiskelijoilleen turvallinen ja miellyttävä opiskeluympäristö toimien tukena kontaktien luomisessa, opintojen suunnittelussa sekä tarjoten hauskanpitoa oman alan opiskelijoiden sekä muiden oppiaineiden edustajien kanssa.

Triolin Tietosuoja- ja rekisteriselosteet sekä yhdistyksen säännöt

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita